Počet nově nemocných v Česku se zdvojnásobil, další případ covid-19 hlásí i z jednoho okresu na severu Čech
Ilustrační foto: CC0
Litoměřice

Ústecký kraj - Za posledních 24 hodin byla v Ústeckém kraji nově pozitivně testována jedna osoba na nový koronavirus, pět lidí se uzdravilo, nikdo nezemřel. Celorepublikově počet nově zjištěných infekcí vzrostl v pondělí proti neděli na dvojnásobek.

V Ústeckém kraji bylo k pondělní sedmnácté hodině podle hlášení krajské hygienické stanice již 503 osob, u nichž byla od začátku epidemie zjištěna nákaza covid-19. Uzdravilo se ale již 395 lidí. Dvacet pacientů z Ústeckého kraje s novou nemocí podle ministerstva zdravotnictví zemřelo. 

V celém Česku v pondělí přibylo 53 osob s nově prokázaným onemocněním covid-19. To je téměř dvojnásobek proti neděli a trojnásobek proti sobotě. Testů bylo přitom od soboty provedeno každý den stejně, nebo dokonce méně.

Celkově už v České republice onemocnělo 8176 lidí, o nichž hygienici ví. Z toho nákazu aktuálně prodělává 3183 lidí. Vyléčilo se 4711 nemocných. Celkový počet úmrtí v souvislosti s onemocněním covid-19 činí 282.

Hospitalizovaných je nyní 233 pacientů. V těžkém stavu jich je 42. Potřebují vysoce intenzivní lékařskou péči.

Epidemiologická situace je ale nadále příznivá. Vláda proto v pondělí rozhodla, že Češi budou moci 25. května za určitých podmínek venku sundat roušky. Blíže informujeme zde.

Počty případů podle okresů:

Okres Počet případů Mezidenní nárůst     Počet již uzdravených Mezidenní nárůst uzdravených
Litoměřice      247 0 180 3
Ústí nad Labem     80 0 73 0
Děčín 44 1 41 2
Teplice 47 0 41 0
Most      38 0 19 0
Chomutov 22 0 21 0
Louny 25 0 20 0
        
   Zdroj: KHS Ústeckého kraje

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru