Ulice Budovatelů má nový povrch, chodníky a parkovací místa by měly být hotovy do konce května
Ilustrační foto
Litoměřice

Roudnice nad Labem - V ulici Budovatelů byla dokončena pokládka nového asfaltového povrchu. Rozebrané chodníky i parkovací místa by měly být hotovy do konce května. Omezení provozu školských zařízení umožnilo navázat i druhou rekonstrukční etapou ulice Školní.

Ulici Budovatelů ale čeká ještě několik týdnů prací. Stavbyvedoucí na setkání v rámci kontrolního dne však potvrdil, že momentálně rozebrané chodníky i parkovací místa by měly být hotovy do konce května.

V současné chvíli dělníci pokračují usazováním nových obrubníků v první rekonstrukční etapě ulice Školní. Oproti původnímu plánu však navážou i prostorem mezi základní a mateřskou školou, který měl na řadu přijít až o letních prázdninách. Vzhledem k aktuální situaci, kdy je provoz školských zařízení dlouhodobě omezen nebo zcela zrušen, bylo možné zvolit dřívější termín. Firma tak nejprve kompletně dokončí Školní ulici a poté bude postupně pokračovat Stadickou až ke křižovatce se Špindlerovou třídou. Na křižovatce všech tří rekonstruovaných ulic, kde je v současnosti skladován stavební materiál, přitom dočasně zůstane provizorní zpevněný povrch, který bude vyasfaltován až právě společně se Stadickou ulicí. Sadové úpravy a výsadba zeleně je plánována na podzimní měsíce.

„Rekonstrukci jsme zahajovali s příslibem minimalizace omezení průjezdnosti a zachování nezbytné dopravní obslužnosti v lokalitě. U podobně rozsáhlé rekonstrukce se však komplikace a změny dají očekávat. Firma nás ujistila, že komunikace s místními i přesto probíhá dobře a vycházejí si vstříc. Děkuji všem za trpělivost a věřím, že výsledek bude stát za to,“ říká místostarosta Jiří Řezníček.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru