Poslední Krizový štáb Ústeckého kraje: Přišla závěrečná várka ochranných prostředků, samoplátci mají velký zájem o testy
Ilustrační foto: Armáda ČR
Litoměřice

Ústí nad Labem - Ve čtvrtek 14. května zasedal naposledy Krizový štáb Ústeckého kraje, který od počátku nouzového stavu jednal s využitím videokonferencí v týdenních cyklech. Na pravidelném tiskovém brífinku se zástupci médií výstupy z jednání prezentovali hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček a 1. náměstek hejtmana Martin Klika.

Vzhledem k ukončení nouzového stavu v České republice k termínu 17. května diskutovali členové krizového štábu aktuální situaci v regionu, kterou lze označit za stabilní. V uplynulém týdnu bylo nově pozitivně testováno pouze 14 lidí v celém Ústeckém kraji. Pozvolna počet uzdravených dohání počet kumulativně testovaných lidí.

V týdnu na krajský úřad dorazila poslední zásilka osobních ochranných prostředků ze státních skladů. Ústecký kraj v ní získal celkem 47 palet ochranných pomůcek, nejvíce ze všech krajů České republiky. Tyto pomůcky budou rozděleny do klíčových zdravotnických zařízení v regionu do všech sedmi okresů. Dostane se rovněž na ambulantní a praktické lékaře. Zbytek ochranných pomůcek obdrží Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje. Pomůcky by měly vystačit na 14denní spotřebu těchto institucí.

Velký zájem ze strany samoplátců o testování registruje Krajská zdravotní. Její laboratoře denně zpracují přibližně 50 až 60 testů, což je přibližná hranice kapacity těchto laboratoří. I kvůli tomu obdrží laboratoře další analyzátor.

Objekt v Hliňanech, který Ústecký kraj vyčlenil jako zařízení pro ubytování osob s nařízenou karanténou, které jsou bez domova, nebo jsou vykázány z trvalého bydliště, bude v provozu minimálně do konce měsíce května. V tuto chvíli je v zařízení jedna klientka, které končí povinná karanténa 19. května.

Bezpečnostní rada Ústeckého kraje se sejde v plánovaném termínu 29. května na krajském úřadě. Mimo jiné bude předmětem jednání hodnocení činnosti složek krajského integrovaného záchranného systému a krajského úřadu v oblasti krizového řízení v období nouzového stavu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru