Začíná rekonstrukce vodovodu a kanalizace ve Švermově ulici, hotovo má být v lednu
Ilustrační foto
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Severočeská vodárenská společnost (SVS) ve středu 20. května zahájí plánovanou investiční akci v ulicích Švermova a Kpt. Jaroše, kde provede rekonstrukci dožilého vodovodu a popraskané kanalizace pro cca 300 napojených obyvatel. Na stavbu v příštím roce Město Roudnice nad Labem naváže kompletní obnovou povrchů vozovky, rekonstrukcí chodníků a výstavbou parkovacích stání.

V lokalitě se nacházejí již dožilé litinové vodovodní řady z let 1930 a 1952. Kanalizaci tvoří betonové potrubí uvedené do provozu v roce 1930. Kamerová prohlídka prokázala korozi materiálu, četné praskliny, kaverny ve dně, narušení stoky, dochází k průsakům odpadní vody do terénu. Část stoky se nachází pod garážemi.

Z uvedených technických důvodů se SVS (investor stavby) rozhodla o provedení rekonstrukce vodovodu v celkové délce 314 metrů a kanalizace v celkové délce 483 metrů. Stavba byla zahájena protokolárním předáním staveniště 4. května 2020, které jste mohli vidět v reportáži roudnické televize. Následně zhotovitel zajišťoval vytyčení inženýrských sítí, výkopové povolení vč. podmínek ke zvláštnímu užívání komunikace pro provádění stavebních prací, zajištění dopravního značení, a zřízení staveniště.

Vlastní stavební práce začnou ve středu 20. května 2020. Podle smlouvy o dílo má být stavba dokončena nejpozději 8 měsíců od předání staveniště, tj. do 4. ledna 2021. Akce byla připravována v koordinaci s Městem Roudnice nad Labem tak, aby na ní mohlo v příštím roce navázat kompletní obnovou povrchů vozovky, rekonstrukcí chodníků a výstavbou parkovacích stání.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru