Vandalové poničili posezení okolo ohniště. Vylomili také nově zasazené stromy
Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Lovosice - Ze soboty na neděli došlo k poničení mobiliáře grilovacího místa v ulici Svatopluka Čecha, jednalo se o hřiště na „Vápence“. Neznámí vandalové zlikvidovali posezení okolo ohniště, byl poškozen rošt venkovního krbu a vylomili tři nově zasazené stromy. Na místě zasahoval Záchranný sbor hasičů.

Vandalizmus na veřejných prostorách města je stálým a nekončícím problémem. Podstatou vandalismu je poškozování a ničení veřejného i soukromého majetku, které nepřináší pachateli žádné materiální obohacení, většinou tak koná pro své potěšení. „Tento čin je pro mě zcela nepochopitelný a primitivní. Snažíme se nabídnout občanům našeho města kulturní, sportovní a volnočasové vyžití, ale bohužel se často setkáváme s podobnými případy,“ uvedl Vladimír Šuma, místostarosta města.

1905vandalismus2

Zdroj: www.meulovo.cz

Projevy vandalismu jsou samozřejmě velmi ekonomicky nákladné. Odstraňování škod způsobených vandalismem vyžaduje nemalé úsilí i náklady, které by bylo možné v rámci správy městského majetku vynaložit smysluplněji, pokud by k těmto událostem nedocházelo. Děkujeme všem občanům, kteří nejsou lhostejní k tomuto problému a mají s námi společný zájem na čistotě a upravenosti našeho okolí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru