Nové workoutové hřiště u školy bude sloužit i veřejnosti
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Do školního roku vstoupí Základní škola Ladova v Litoměřicích s novým workoutovým hřištěm. To bylo dnes představeno veřejnosti za účasti mladých sportovců. K výstavbě došlo na přání veřejnosti, která se tak vyjádřila v dotazníkovém šetření realizovaném v souvislosti s postupnou revitalizací Pokratického sídliště.

Hřiště se sportovním vybavením přizpůsobeném pro tzv. workout, což se dá volně přiblížit k venkovnímu fitness, je pro všechny zdarma. Na návštěvníky čeká soustava hrazd, bradel, žebřin a dalších prvků určených pro cvičení s vlastní vahou. „Je skvělé posilovat vlastní vahou, není dobré zvedat těžké činky. Tohle je pro nás ideální, z nového hřiště jsme nadšení,“ sdělil jeden z prvních návštěvníků, mladý judista Adam Bayer. „Výstavba vyšla na 250 tisíc korun, přičemž část škola zaplatila ze svého rozpočtu, částečně přispělo město,“ uvedl místostarosta a zároveň ředitel školy Václav Červín. „Sportoviště je součástí areálu školy a na jeho provoz dohlíží správce,“ poukázal na výhody umístění místostarosta Červín.

Workoutové hřiště je zájemcům přístupné celý den do doby, než se setmí. Není totiž osvětlené. Další hřiště pro workout v Litoměřicích se nachází na Střeleckém ostrově a v areálu Základní školy Masarykova. „Do budoucna se vybudování obdobného sportoviště plánuje ve čtvrti Kocanda,“ dodal místostarosta Červín.

Zároveň s tím došlo i k rekonstrukci stávajícího sportovního hřiště v areálu školy, které je určeno na fotbal, basketbal a další míčové hry a je žáky i veřejností již patnáct let hojně využíváno. „Hřiště bylo po patnácti letech provozu na základě revize stavu zrekonstruováno za necelých 600 tisíc korun a díky tomu je ve vynikajícím stavu pro žáky a zejména fotbalovou veřejnost,“ informoval místostarosta Karel Krejza. Zatímco pro žáky školy a ostatní děti je sportoviště zdarma, dospělí se musejí objednat a uhradit stanovený poplatek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru