Certifikace originálních zážitků a výrobků se vrací
Posezení u táboráku s certifikovanými výrobky „Poohří regionálníprodukt®“ - špekáčky z Lenešic, hořčicí z Břvan a chlebem z Loun. Foto: Pavel Špás
Litoměřice

Ústecký kraj - Po vynucené pauze se Destinační agentura Dolní Poohří vrací k certifikování jedinečných služeb, zážitků a výrobků z regionu značkou „Poohří regionální produkt®“. Další kolo přijímání žádostí o certifikáty začalo první zářijový den a komise zasedne v průběhu listopadu.

„Vyhlášené jedenácté kolo v březnu jsme byli nuceni zrušit kvůli vyhlášení nouzového stavu. Jednak nemohla zasedat komise a také producenti či organizátoři měli v té době úplně jiné starosti,“ vysvětluje ředitel agentury Ing. Lukáš Pichlík, proč i podzimní kolo přihlašování má pořadové číslo 11. Destinační agentura oceňuje značkou „Poohří regionální produkt®“ již šestým rokem a za tu dobu získaly certifikát čtyři desítky organizací, firem či jednotlivců.

Zájemci o certifikáty, které spravuje Asociace regionálních značek ve spolupráci s Destinační agenturou Dolní Poohří, se mohou hlásit do 30. září. Podrobné podmínky a formulář žádosti najdou žadatelé pod tímto odkazem: http://www.dolnipoohri.eu/poohriregionalni-produkt/. Certifikáty jsou platné dva roky, takže by o jejich prodloužení měli zažádat i stávající držitelé, kterým termín vyprší.

Oceňuje se v kategoriích zážitek, služba nebo výrobek. Komise se sejde již po jedenácté, a tak si pro své zasedání zvolila symbolicky 11. 11. Při hodnocení se zaměřuje se na regionální původ, originalitu či využití místních surovin. „Naším cílem je certifikovat a dále propagovat především nezaměnitelné produkty z našeho regionu, proto pečlivě vybíráme a prověřujeme jednotlivé žadatele,“ vysvětluje Lukáš Pichlík postup komise.

Úspěšní žadatelé mohou značku a logo využívat na svých produktech, provozovnách a propagačních materiálech. S propagací jim pomáhá také Destinační agentura Dolní Poohří. Letos vydala druhý díl výpravného Magazínu regionálních značek Vychutnejte si Dolní Poohří, který návštěvníkům umožňuje nahlédnout pod ruce výrobcům a pozve je za originálními zážitky. Všechny služby, zážitky a produkty si mohou zájemci prohlédnout na webu www.regionalni-znacky.cz/poohri.

0309dadp2

Nový magazín Vychutnejte si Dolní Poohří s certifikovanými výrobky a zážitky vyšel před začátkem letní turistické sezóny.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru