Ze Strupčic zní: Aktivisty u nás nechceme, obelhali nás!
Aktivisti obsadili rypadlo. Foto: Greenpeace
Litoměřice

Strupčice - Obec Strupčice se ohradila proti táboru aktivistů, kteří se usadili v místní části Okořín. Pořádají tam další ročník Klimakempu. Jde o setkání, při kterém vždy avizují takzvané akty občanské neposlušnosti. Chtějí tím upozornit na klimatickou situaci na Zemi a požadují změnu.

„Strupčice jsou velmi klidná obec s bohatým komunitním životem. V současné době se připravujeme na oslavy 100. výročí naší školy, které se budou konat během víkendu. Přítomnost aktivistů v obci, kteří porušují zákon, mně jako starostu nijak netěší. Žádný souhlas s umístěním klimakempu v naší obci jsem nikdy nevydal," uvedl starosta Luděk Pěnkava.

Na protizákonné jednání upozornila těžební firma, když jí ve středu ráno osm aktivistů obsadilo jeden z velkostrojů a vyvěsili na něj transparenty.

Vlastníka pozemku v Okoříně podle starosty aktivisté uvedli v omyl, když žádali o pronájem jeho louky na poklidnou besedu o ekologii. "V současné době, když zjistil, že se jedná o zázemí pro akce narušující klid a pokoj v obci a v jejím těsném sousedství, je připraven smlouvu vypovědět a ani on, ani vedení obce aktivisty ve Strupčicích a Okoříně nechceme," dodal Luděk Pěnkava.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru