Litoměřická nemocnice usiluje o odměny pro své zaměstnance za zvládnutí epidemie
Zdroj: www.nemocnice-lt.cz
Litoměřice

Litoměřice - Podáním žádosti o poskytnutí dotace zareagovala v minulém týdnu Nemocnice Litoměřice, a.s. na dotační program Ministerstva zdravotnictví ČR s názvem „Dotační program na podporu mimořádného finančního ohodnocení zaměstnanců poskytovatelů lůžkové péče v souvislosti s epidemií COVID-19“.

Nemocnice tímto krokem usiluje pro své zaměstnance o finance ze státního rozpočtu, které mají být odměnou za zvládnutí jarní vlny epidemie COVID-19.

„Jsme si vědomi mimořádného nasazení, které zaměstnanci naší nemocnice všech profesí prokázali v době pandemie. Proto jsme ani na chvíli s podáním žádosti neváhali,“ ujistil předseda představenstva Radek Lončák. Program, který ministerstvo vypsalo v prvním srpnovém týdnu, umožňuje nemocnici získat částku téměř 65 miliónů korun. „Ty budou v případě úspěšné žádosti vyplaceny formou mimořádných odměn, jejichž výše se bude odvíjet nejen od výše úvazku pracovníka, ale také podle hodin, které v období březen až květen 2020 skutečně odpracoval,“ objasnil podmínky ekonomický ředitel Vladimír Kestřánek a dodal, že s mimořádnými odměnami krytými touto dotací je samozřejmě počítáno jak pro zdravotnické, tak i nezdravotnické profese.

Základ pro výši odměny je 25 000 korun za 1 měsíc při úvazku 1,0 pro všechny zdravotnické pracovníky, pro ostatní zaměstnance je základ pro výši odměny 10 000 korun za 1 měsíc při úvazku 1,0. Vyplacená odměna z tohoto programu u každého zdravotnického pracovníka nesmí přesáhnout 75 000 Kč a u každého nezdravotnického pracovníka 30 000 Kč za uznatelné odpracované hodiny v období od 1. 3. 2020 do 31. 5. 2020.

Ministerstvo zdravotnictví České republiky by finanční prostředky mělo uvolnit na začátku října 2020 s tím, že zaměstnanců, kteří se v litoměřické nemocnici jakýmkoli způsobem podíleli na zvládnutí epidemie COVID-19, by měly být vyplaceny v nejbližším výplatním termínu po obdržení dotace.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru