Z výtěžku z maďarské kapustnice zakoupila nemocnice dvě nové kojenecké váhy
Zdroj: www.nemocnice-lt.cz
Litoměřice

Litoměřice - Dvě nové kojenecké váhy značky Seca v celkové hodnotě 48 tisíc korun jsou nově v užívání na dětské nefrologické ambulanci a na lůžkové stanici kojenců dětského oddělení litoměřické nemocnice.

Tyto velmi přesné a metrologicky ověřitelné váhy byly na oddělení zakoupeny díky výtěžku z dobročinné akce Jozefa Pásztora konané v listopadu loňského roku, na které se díky dobrovolným příspěvkům za polévku a guláš vybralo 45 tisíc korun.

Váhy mají ve dvou režimech, v závislosti na požadované přesnosti, váživost do 7,5, resp. 20 kg. „Za tyto váhy jsem velmi ráda. Jsou lehké, snadno přenositelné, pro dítě při vážení bezpečné, mají paměť a také funkci stabilizace v případě, že je vážené dítě v pohybu,“ vyjmenovala hlavní přednosti nového vybavení vrchní sestra dětského oddělení Božena Haufová a dodala, že další z funkcí nových vah umožňuje zaznamenat, jaký objem tekutin dítě vypilo, což je zejména u malých kojenců důležitý údaj.

Za celou historii dobročinné akce Jozefa Pásztora získalo dětské oddělení již přes 90 tisíc korun. Za ty byly v minulosti nakoupeny odsávačky, váhy, oxymetr a vybavení na nadstandardní pokoje pro hospitalizované děti a doprovod. Další možnost pochutnat si na pravé maďarské kapustnici a guláši a dobrovolným příspěvkem podpořit dětské oddělení litoměřické nemocnice je naplánována na letošní 7. listopad. Akce by se opět měla konat v Krušovické pivnici v Litoměřicích. Půjde o její již pátý ročník.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru