Ve středu si připomeneme vznik samostatného státu. Budou mít obchody otevřeno?
Ilustrační foto
Litoměřice

ČR - Velké obchody s potravinami mohou zůstat pro spotřebitele otevřené i v den, kdy si připomínáme vznik samostatného státu. Platí totiž nouzový stav a ten umožní podnikatelům prodávat 28. října 2020 i v prostorách nad 200m², což v předchozích letech nebylo ze zákona možné.

Tedy například i velké prodejny potravin s prodejní plochou nad 200m² mohou prodávat opět bez omezení. Zjednodušeně řečeno – zákon o prodejní době v maloobchodě po dobu nouzového stavu „neplatí“. Ale pozor – uvedená výjimka se týká pouze zákona o prodejní době v maloobchodě. Veškerá opatření Vlády ČR a Ministerstva zdravotnictví týkající se maloobchodu samozřejmě nadále platí. Aktuální opatření dohledáte na www.vlada.cz.

Některé velké řetězce však nebudou otvírat vůbec. Lidé si ve středu nenakoupí například v supermarketech Billa, zavřené budou také prodejny Albert a Penny Market. Uzavření všech prodejen na státní svátek oznámilo také Tesco a den volna budou mít i zaměstnanci Lidlu. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru