STALO SE: Zfetovaný muž bodl strážníka do stehna, na dalšího poštval bojového psa
ilustrační foto
Litoměřice

Most - Policie v Mostě zahájila trestní stíhání 43letého muže z Mostu a obvinila ho ze zločinu násilí proti úřední osobě, přečinů vydírání a výtržnictví. Podle policie měl Mostečan v noci ze soboty na neděli v ulici Budovatelů po předchozím užití drogy a následné slovní rozepři se svojí ženou této nadávat a vyhrožovat jí. Poté si měl vzít v bytě tři kuchyňské nože, které proti poškozené nepoužil, a tu měl nutit, aby s ním šla ven a vyhrožovat jí zabitím a podpálením jejich bytu, pokud tak neučiní.

Žena z obavy o své zdraví muži vyhověla a šla s ním před dům. Tam krátce po půlnoci přijeli přivolaní policisté. "Muž se odmítal podrobit zákonným výzvám policistů. Posílal na ně svého psa bojového plemene a posléze z místa odešel do domu a druhým vchodem z místa utekl. Na útěku byl spatřen hlídkou městských strážníků u stadionu, na jejichž výzvy nereagoval a utíkal až do ulice Moskevská, kde byl obklíčen společnými hlídkami policistů a strážníků. Muž opět ignoroval výzvy, aby zanechal svého protiprávního jednání a opětovně poštvával svého psa proti mužům v uniformách," uvedla mluvčí Policie ČR Ludmila Světláková.

Přitom držel v ruce kuchyňský nůž. Hlídkám se nejprve podařilo oddělit agresivního psa, za pomocí donucovacích prostředků svést podezřelého na zem a odzbrojit ho. "Podezřelý se však i na zemi zadržení aktivně bránil, v nezpozorovaném okamžiku vytáhl z oděvu druhý nůž a bodl jím zasahujícího strážníka do stehna, čímž mu způsobil masivní krvácení s přímým ohrožením na životě. Tomu na místě poskytli první pomoc přítomní policisté hlídkové služby a dle lékaře mu tímto zachránili život," dodává mluvčí policistů.

Strážník byl převezen rychlou záchrannou službou do zdravotnického zařízení, kde je hospitalizován. Na místě byl jeden ze strážníků pokousán psem. Pes byl zajištěn a umístěn v útulku.

"Podezřelý skončil v policejní cele. Měl pozitivní test na návykové látky. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět k návrhu na vazební stíhání obviněného Mostečana, který byl v minulosti vícekrát soudně trestaný a jedná se o majetkového recidivistu," dodala Ludmila Světláková.

V případě odsouzení muži hrozí trest odnětí svobody na tři léta až dvanáct let.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru