O očkování mezi seniory je velký zájem. Krajská zdravotní proto připravuje další mobilní tým
Očkování ležící seniorky. Foto: KZ, a.s./Petr Sochůrek
Litoměřice

Ústecký kraj - Krajská zdravotní, a.s., (KZ) společně s vedením Ústeckého kraje (ÚK) představila očkovací strategii proti onemocnění COVID-19. Právě vakcinace obyvatelstva je absolutní prioritou.

Největší poskytovatel zdravotní péče v regionu spolu s Ústeckým krajem proto připravuje další mobilní očkovací tým pro seniory v kategorii 80 let a více, kteří se v případě zájmu o aplikování vakcíny registrují do centrálního registračního systému.

O očkování mezi seniory je na Ústecku značný zájem. Vedení KZ a ÚK proto reaguje na požadavky občanů. Zřízený další mobilní tým bude sloužit seniorům, kteří se nemohou dostavit do některého ze stávajících patnácti očkovacích center nebo Státního zdravotního ústavu se sídlem v Ústí nad Labem.

Společnost Krajská zdravotní ani Ústecký kraj nedisponují dostatečným množství validních informací o jednotlivých seniorech, kteří nejsou mobilní. Chce proto v této oblasti spolupracovat intenzivně s praktickými lékaři a také s jednotlivými obcemi a městy. „Právě na praktického lékaře by se měl zájemce o povolání mobilního očkovacího týmu obrátit. Lékař následně informuje kompetentního, pověřeného zástupce obce nebo města a ten bude posléze kontaktovat mobilní očkovací tým a pacient bude zařazen do harmonogramu,“ přibližuje celý proces MUDr. Aleš Chodacki, generální ředitel KZ a krajský koordinátor pro očkování proti Covidu-19.

Při plánování výjezdů mobilního očkovacího týmu bude vždy důsledně pamatováno na jeho maximální efektivní využití, proto je součinnost mezi praktickými lékaři, obcemi a městy absolutně nezbytná.

„Očkování proti COVIDU-19 je naší prioritou. Jsme po personální i technické stránce připravení a vše se snažíme i průběžně dolaďovat a zdokonalovat. Jsme ale závislí i na okolnostech, které neovlivníme, a nespadají do naší gesce. Absolutně zásadní jsou pro nás dodávky vakcín. Bez nich můžeme být připraveni sebelíp, ale očkování pro všechny občany prostě sami v ten moment zajistit nemůžeme,“ říká hejtman Ústeckého kraje Ing. Jan Schiller.

Prvním registrovaným seniorům starším 80 let personál očkovacího centra v ústecké Masarykově nemocnice aplikoval vakcínu v neděli 17. 1. 2021. Pokračuje také vakcinace zdravotníků, jejichž proočkovanost je vnímaná jako zásadní pro zajištění zdravotní péče.

Informace o očkování v Ústeckém kraji proti nemoci COVID-19 získáte na webových stránkách www.kzcz.eu nebo na www.kr-ustecky.cz.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru