Základní škola Boženy Němcové získala nový klavír Petrof
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Žáci a kantoři Základní školy Boženy Němcové v Litoměřicích mají radost z nádherného koncertního křídla, který škola získala jako jediná v Ústeckém kraji od Rodinné nadace podnikatele Karla Komárka (Karel Komárek Family Foundation).

V úterý 12. ledna proběhlo online oficiální představení koncertního křídla za účasti zástupců města, při kterém diváci sledovali z pohodlí svých domovů také dvě vystoupení. Na nový klavír zahrála úspěšná klavíristka a žákyně 8. třídy této školy Magdaléna Pallasová a maturant gymnázia a člen chlapeckého pěveckého sboru Páni kluci Jakub Hanč.

Škola uspěla v grantové výzvě „Piana do škol“, kterou nadace vyhlásila v září loňského roku. Ta rozdala celkem jedenáct hudebních nástrojů v hodnotě 5, 3 milionu korun. Tři klavíry a osm pianin koupila od českého výrobce Petrof poté, co objednávku odmítl převzít odběratel z Číny kvůli návštěvě české delegace na Tchaj-wanu.

„Skutečnost, že koncertní křídlo získala v poměrně ostré konkurenci díky celé řadě úspěchů v hudebních soutěžích právě naše škola, nás velmi potěšila,“ uvedl místostarosta Karel Krejza, který vyzdvihl i dlouhodobě výbornou spolupráci školy a města, jež je jejím zřizovatelem.

"Pracovat na podzim loňského roku na projektu, který vedl k získání tohoto krásného nástroje, bylo příjemné ohlédnutí za minulými deseti lety naší práce. Úspěch naší školy při jeho získání byl podložen především mezinárodními úspěchy našich pěveckých sborů Puellae cantantes a Páni kluci,“ konstatoval ředitel Základní školy Boženy Němcové Václav Hanč.

Posláním nadace je dodávat lidem odvahu k rozvoji svého potenciálu. Proto se manželé Komárkovi rozhodli nástroje věnovat základním školám s rozšířenou výukou hudební výchovy a základním uměleckým školám, čímž pomáhají rozvíjet mladé hudební talenty. „Přáli bychom si, aby se těch jedenáct nástrojů stalo symbolem české hrdosti a soudržnosti,“ sdělil v září Karel Komárek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru