Autobusy jezdí v Lovosicích už tři roky zadarmo, loni je využilo téměř sedmdesát tisíc lidí
Foto: Město Lovosice
Litoměřice

Lovosice - V roce 2020 využilo městskou hromadnou dopravu celkem 65 217 osob. Z této statistiky vyplývá, že je městská hromadná doprava v Lovosicích stále více oblíbená. Jde zejména o spojení ze zastávky Lovosice, aut. nádr. do zastávky Lovosice, LIDL a zpět.

V lednu 2020 bylo přepraveno celkem 12 759 osob, tj. nejvíce z celého uplynulého roku. Během dubna a května byla obsazenost MHD výrazně snížena z důvodu pandemie. Město takto poskytuje svým občanům příjemný benefit, který zároveň šetří životní prostředí a eliminuje množství aut v centru.

Městská hromadná doprava v Lovosicích byla zavedena již v roce 2008 a jízdné se v Lovosicích zrušilo od 28. ledna 2018, kdy o tom rozhodlo zastupitelstvo města.

Současný provozovatel MHD v Lovosicích je Autobusy Karlovy Vary, a. s.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru