Propad příjmů se obyvatel nedotkne. Teplo, odpad ani daň z nemovitosti se zdražovat nebudou
Ilustrační foto. Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Lovosice - Propad příjmů nebude město řešit zdražováním služeb pro občany. Teplo, odpady ani daň z nemovitosti se v letošním roce v Lovosicích nezdraží. Chybějící prostředky na investiční akce bude radnice hledat jinde.

Rozpočet pro letošní rok byl schválen ve středu 27. ledna. Celkové příjmy na rok 2021 jsou naplánovány ve výši 274,888 mil. Kč a jsou rovny celkovým výdajům. Běžné, tedy provozní výdaje by měly být ve výši 249,641 mil. Kč a kapitálové (investiční) výdaje ve výši 18,508 mil. Kč.

„Lze očekávat, že příjmy rozpočtu pro letošní rok budou značně poznamenány coronavirovou pandemií, proto bude nutné utrácet mnohem opatrněji než v předchozích letech. Připravili jsme proto tři scénáře postupu naplňování příjmové stránky rozpočtu. Nejoptimistější scénář počítá například s rekonstrukcí městské ubytovny na zimním stadionu. V případě, že se nám nepodaří získat žádné dotace ani úvěr, budeme postupovat podle nejhoršího scénáře, který je udržovací. Budeme investovat pouze do udržení majetku a do akcí, na kterých se město spolupodílí. Je to například vybudování okružní křižovatky v Terezínské ulici (akci realizuje Ředitelství silnic a dálnic), Oprava inženýrských sítí v ulicích Terezínská a Vančurova (investorem je SČVaK),“ vysvětlil Milan Dian, starosta města.
Vedení města deklarovalo, že v roce 2021 zachová i přes rostoucí náklady a zhoršený rozpočtový výhled ceny za svoz a nakládání s odpady a teplo ve stejné výši jako doposud.

„Nechceme propad příjmů řešit tím, že sáhneme do kapsy občanům města. Zachováme cenu služeb ve stejné výši jako v předchozích letech,“ uvedl Dian s tím, že město neplánuje ani zvýšit koeficient pro výpočet daně z nemovitosti. „Ani koeficient pro výpočet daně z nemovitosti se zvyšovat nebude. Takovýto krok by měl velký dopad především na podnikatele, které nechceme zatížit více než je třeba,“ doplnil starosta.

Za nakládání s odpady občané Lovosic zaplatí 250,- Kč za rok. Poplatek je splatný k 30.06.2021. Cena tepla bude 641,70 Kč včetně DPH za GJ energie. Tuto cenu se v Lovosicích daří držet již sedmým rokem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru