Střecha interny v roudnické nemocnici se dočká kompletního zateplení a nové krytiny
Foto: Penta Hospitals
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Kompletního zateplení a nové krytiny se dočká ještě letos střecha interny v roudnické nemocnici. Rekonstrukce přinese pacientům především lepší klima na pokojích v průběhu letních měsíců.

Po nedávném rozšíření porodnice a gynekologie tak jde o další významnou investici skupiny Penta Hospitals CZ v Roudnici nad Labem.

“Naším záměrem je postupně renovovat ty části, které už technicky, nebo provozně nevyhovují současným potřebám nemocnice. Zatímco u porodnice jsme reagovali hlavně na rostoucí zájem o maminek o porody v Roudnici, u střechy jsou ty důvody především technické,” vysvětluje ředitel nemocnice Jaroslav Kratochvíl. Zastřešení interny bylo totiž postaveno během velké rekonstrukce nemocnice v roce 1982 a od té doby již část použitých materiálů morálně zastarala. Navíc se zásadně změnily i technické požadavky na kvalitu stavby.

“Tehdy se nepoužívaly tak účinné zateplovací systémy. Kdo někdy bydlel v horních patrech starších paneláků, určitě si vzpomene, jaké tam bylo v létě horko proto, že střechy neměly důkladnou tepelnou izolaci. A tady to bylo podobné,” říká Kratochvíl. “Takže po zateplení střechy by se měl zlepšit hlavně komfort pro pacienty, kteří jsou hospitalizováni na interním oddělení. A samozřejmě zvýšit i provozní spolehlivost celé konstrukce.”

Práce na zateplení střechy roudnické nemocnice pobíhají za plného provozu a neměly by mít vliv na hospitalizované pacienty ani na ambulantní část. Celkové náklady stavby činí téměř dva miliony korun a jsou plně hrazeny z rozpočtu nemocnice. Dodavatelem je společnost První Podřipská stavební a ukončení prací je plánováno do 31. 12. letošního roku.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru