Ústečany vyděsil cvičný let armádního letounu
Zdroj foto: Armáda ČR
Litoměřice

Ústí nad Labem – Červené světlo letadla se vrývá do noční tmy. Přeslechnout nelze dunivý zvuk motorů. Nad Ústeckem proběhl ve čtvrtek 17. března 2022 v pozdních večerních hodinách cvičný let armádního letounu.

„Jednalo se o cvičný let z 21. základny taktického letectva v Čáslavi. Tyto lety po celé České republice probíhají pravidelně,“ uvedla za Armádu České republiky plukovnice Magdalena Dvořáková.

Na telefonní dotaz, zda je možné o cvičných letech informovat veřejnost předem, Magdalena Dvořáková doplnila: „Chápeme větší citlivost veřejnosti v této době na pohyb armádních složek, ale z taktických a bezpečnostních důvodů nelze veřejně o těchto cvičných letech předem informovat. Nikdy jsme tak nečinili ani v minulosti.“

Čtenáři, tvořte s námi zpravodajství z Ústecka. Námět s krátkým popisem události nám můžete zaslat do zpráv naší facebookové stránky nebo využít e-mailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Redakce ho prověří a o výsledku bude informovat na svých stránkách.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru