Policie dopadla podvodníka, který okrádal praktikou smishing! Svou oběť připravil o tisíce korun
ilustrační foto
Litoměřice

Ústecký kraj, Louny - Lounský policejní vyšetřovatel trestně stíhá 22letého cizince. Podle něj se měl dopustit legalizace výnosů z trestné činnosti. Ze spisového materiálu vyplývá, že dotyčný úmyslně vylákal finanční hotovost od poškozené osoby.

"Muž měl zaslat internetový odkaz, který se tvářil jako stránky přepravní společnosti. Poškozená přes tento internetový odkaz zadala platební údaje ze své karty. Bez jejího svolení ji bylo z bankovního účtu strženo 18 tisíc korun," uvedl policejní mluvčí Kamil Marek.

Policisté po osobě intenzivně pátrali až do dnešních dnů a zjistili, že se měl tohoto činu dopustit výše uvedený muž. Ten si vyslechl obvinění ze spáchání trestného činu legalizace výnosů z trestné činnosti. V případě soudem uznané viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru