Řidič BMW po honičce s policií padl vyčerpáním v poli
Ilustrační foto
Litoměřice

Ústecký kraj - Honičku jako z filmu prožili v noci z neděle na pondělí policisté v sousedním okrese. V Proseticích na Teplicku chtěli zastavit vozidlo BMW, kdy však řidič nerespektoval světelné ani zvukové pokyny k zastavení a začal ujíždět do centra Teplic. Z centra pokračoval zběsile ulicí Pod Doubravkou směrem do obce Drahkov.

To už měl v patách několik policejních hlídek. V obci Suché přejel travnatý povrch u rodinného domu a vysokou rychlostí přejel přes 50 cm vysokou betonovou zídku a opět dopadl na silnici, kde pokračoval k obci Věšťany. Po chvíli však vozidlo zastavil v protisměru a začal utíkat do pole. Tam ho však pronásledoval policista, který byl na místě jako první. Asi po 200 metrech běhu, kdy mu policista opakovaně dával výzvy k zastavení, padl řidič vyčerpáním do pole. Policista muže doběhl a zadržel. Poté byl převezen do policejní cely.

"Následnou lustrací se zjistilo, proč před policisty 22letý muž z Ústí nad Labem zběsile ujížděl. I pře své mládí má totiž celkem 4krát uložen zákaz řízení motorových vozidel. Navíc byla provedena orientační zkouška na drogy, která prokázala přítomnost amfetaminu v těle. Vozidlo, které je řidičovo majetkem, bylo zabaveno a jelikož s ním opakovaně páchal trestnou činnost, hrozí jeho propadnutí státu. Řidiče budou policisté řešit ve zkráceném přípravném řízení pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na 2 roky," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru