FOTO: Služební pes celníků vyčmuchal při silničních kontrolách marihuanu, hašiš i pervitin
Foto: Celní správa ČR
Litoměřice

Litoměřice, Roudnice nad Labem - Celníci v uplynulých dnech odhalili při běžné silniční kontrole ve dvou vozidlech více něž půl kilogramu marihuany i další drogy.

Hlídka mobilního dohledu ústeckých celníků zastavila kolem 18 hodiny v Litoměřicích ke kontrole modrou fábii, jejíž osádku tvořili 23letá řidička a 26letý spolujezdec. Během kontroly působili oba velmi klidně a na dotaz celníků převoz lihovin, cigaret či omamných a psychotropních látek vyloučili. Celníci přesto nasadili ke kontrole vozidla služebního psa na vyhledávání OPL. Ten označil batoh maskáčové barvy, ve kterém celníci objevili 14,46 g hašiše a 484,55 g sušené látky rostlinného původu v osmi různých nádobách. Spolujezdec sice uvedl, že se jedná o léčebné konopí CBD, provedený test však reagoval pozitivně na psychoaktivní látku THC.

0211celnicikz4

Foto: Celní správa ČR

Krátce před půlnocí si hlídka celníků vytipovala u Roudnice nad Labem ke kontrole stříbrného golfa. Celníci do kontroly vozidla zapojili opět služebního psa, který označil odkládací prostor mezi předními sedadly, kde se nacházela plechová krabička. V ní celníci nalezli marihuanu. Pes také označil řidiče i spolujezdkyni (oba ve věku 20 let). Řidič nakonec vyndal z kapsy dvě psaníčka a dívka jedno. Psaníčka obsahovala bílou krystalickou látku. Test potvrdil, že se jedná o metamfetamin, tedy pervitin. Hlídka tak u nich zajistila 33,38g marihuany a 1,3g pervitinu.

0211celnicikz2

0211celnicikz3

Foto: Celní správa ČR

Celníci oba muže, dívku i zajištěné drogy (517,93g marihuany, 14,46g hašiše a 1,3g pervitinu) předali na místě přivolaným policistům k dalšímu šetření. Celní správa prováděnými silničními kontrolami přispívá k zajištění bezpečnosti provozu na našich komunikacích, a to zejména zamezením jízd pod vlivem nebezpečných návykových látek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru