Testování na covid v ústecké nemocnici končí, v Litoměřicích probíhá dál
Testování v ústecké nemocnici. Foto: archiv
Litoměřice

Litoměřice, Ústí nad Labem - Odběrové místo v Krajské zdravotní – Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem ve čtvrtek 3. listopadu 2022 ukončí svou činnost. Testování na onemocnění covid-19 bude v rámci Krajské zdravotní (KZ) nadále možné v Litoměřicích, Mostě, Litvínově a Teplicích.

„Provoz odběrového místa v ústecké nemocnici jsme se rozhodli ukončit na základě nízké poptávky po testování, která souvisle klesá prakticky celý letošní rok. Zatímco v lednu k testu do ústecké nemocnice přišlo 10 379 zájemců o odběr na covid-19, v říjnu jich bylo už jen 37,“ říká hlavní hygienička KZ Mgr. Dana Vaculíková.

V rámci KZ testování na přítomnost koronaviru stále probíhá v Litoměřicích, Teplicích, Mostě a Litvínově. Rezervace je možná na webu www.kzcr.eu/testcovid.

S testováním na onemocnění covid-19 začala KZ v březnu 2020. Od té doby odebrali pracovníci odběrových center celkem 286 642 vzorků. Jen v Ústí nad Labem jich bylo 107 800.

„Celou situaci ohledně onemocnění covid-19 a zájem o testování na přítomnost viru nadále bedlivě sledujeme a jsme připraveni reagovat dle aktuální situace,“ uklidňuje závěrem Mgr. Dana Vaculíková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru