Foto: Město Litoměřice
Litoměřice

Litoměřice - Absolutním vítězem letošního ročníku Mezinárodního pivního festivalu se opět stal pivovar z České republiky. Ocenění Světová pivní pečeť 2024 získal Pivovar Svijany, a.s. se svým Svijanským Baronem 15 % a ocenění Česká pivní pečeť 2024 získal Pivovar Trilobit se svým Trilobit Světlý ležák.

Po dobu pěti dnů více než tři stovky degustátorů ochutnávaly pod dohledem mezinárodních certifikačních autorit 1 135 vzorků piv. Do soutěže se zapojilo 155 pivovarů z patnácti zemí z celého světa. Hodnoceno bylo čtyřicet pět kategorií. Absolutním vítězem festivalu se stal Pivovar Svijany a.s., který získal ocenění Světová pivní pečeť 2024. Vítězným pivem se stal Svijanský Baron 15 %. Cenu si převzal sládek svijanského pivovaru Petr Menšík na slavnostním předávání, které se konalo v rámci sobotního programu v pavilonu A na výstavišti Zahrada Čech. V kategorii českých piv si první místo (Česká pivní pečeť 2024) odnesl Pivovar Trilobit. Vítězným pivem v této kategorii se stal Trilobit Světlý ležák. Cenu si převzali spolumajitelé pivovaru Monika Linková a Petr Buriánek. Slavnostního vyhlášení se účastnili senátor Ladislav Chlupáč, starosta města Litoměřice Radek Löwy, biskup litoměřický Mons. Stanislav Přibyl a mnoho dalších významných hostů.

Veřejná část festivalu probíhala v pátek 19. dubna a v sobotu 20. dubna. Návštěvníci měli možnost ochutnat několik desítek druhů piv od více než dvou desítek pivovarů. Program festivalu zpestřily kapely jako Hrajeto, Penál, Vynález zkázy nebo Kabát revival Varnsdorf a Trilobit-Rock.

„Velké poděkování patří řediteli festivalu panu Srbovi za to, že jsme mohli již podruhé hostit takto prestižní událost. Pevně věřím a doufám, že se setkáme i v příštím roce u příležitosti dalšího ročníku. Další velké díky patří také všem návštěvníkům, kteří i přes nepřízeň počasí na festival dorazili, a užili si ho tak s námi,“ sdělila ředitelka Městských kulturních zařízení v Litoměřicích Michaela Mokrá.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru