V okrese řádí falešní řemeslníci, vyhlíží si zejména seniory v rodinných domcích
Ilustrační foto
Litoměřice

Lovosicko - Policisté evidují již téměř desítku případů v okrese, kdy falešní řemeslníci oslovili zejména seniory, žijící v rodinných domcích, s nabídkou na opravu střechy. Jeden z takových případů se stal na Lovosicku.

Skupinka tří mužů oslovila starší manžele žijící v malé obci na Lovosicku s nabídkou opravy střechy. Muži, zřejmě cizinci, využili vysokého věku a neznalosti poškozených a uvedli je v omyl z hlediska rozsahu provedených prací a neznalosti hodnoty použitého materiálu. Částka za opravu střechy se během prací změnila na několikanásobně vyšší. Neznámí řemeslníci odmítli poškozeným vydat podrobné vyúčtování, za práci provedenou během půldne převzali téměř 300 tisíc korun a odjeli. Telefonní číslo, které poškozeným zanechali, bylo nedostupné. Po neznámých řemeslnících policisté pátrají.

"Obdobné případy jsou evidovány také mimo území našeho okresu, kdy falešní řemeslníci se prokazují falešným osvědčením a ve většině případů se pohybují v dodávkovém vozidle s polskou RZ. Na území ČR tyto nekalé praktiky pravděpodobně provozuje více skupin. V souvislosti s tímto případem upozorňujeme, že na území ČR je možné vykonávat řemeslné činnosti pouze na základě platného živnostenského listu. Pokud počáteční smluvená částka bude navýšena, odmítněte zaplatit a volejte policii," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru