Litoměřice - Herečka  Simona Stašová přijede ve čtvrtek do Litoměřic pokřtít právě vycházející knihu svého přítele Jiřího Ryvoly, nazvanou „Litoměřice II – město, ve kterém stojí za to žít“. Křest knihy se uskuteční 23. července od 15 hodin v hradu.

Jiří Ryvola. Foto: město Litoměřice

Původem Berouňák, který však hluboko zapustil kořeny v Litoměřicích, se v publikaci, vycházející v nakladatelství Baron, stylizuje do role kreslíře a vypravěče. Kresbami tvořenými tužkou ztvárňuje malebná litoměřická zákoutí a přibližuje jejich genius loci. „Litoměřice jsou město, ve kterém jsem hrozně rád doma. S hrdostí říkám, že sem patřím,“ přiznává autor. Druhou linii publikace představují povídky, které s kresbami nesouvisí, ale váží se k městu. V jedné z nich Jiří Ryvola popisuje, jak se na nádraží seznámil s Evou Olmerovou, další je o setkání s Arnoštem Lustigem.

Kromě herečky Simony Stašové bude hostem slavnostního představení knihy i starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru