Litoměřice - Ačkoliv to vypadalo, že nepříznivá situace na řece Labi ukončila plavbu lodi Porta Bohemica, tak se nenechme mýlit. Děčínské rejdařství Labská plavební společnost tento bezmála sto let starý skvost lodního stavitelství opět probudila k životu.

Loď Porta Bohemica. Foto: Miroslav Neumaier

„Museli jsme zrenovovat interiéry, dát lodi nová nátěr, ale to jsou ty nejmenší věci,“ říká jednatel společnosti Martin Komrska. „Jezdíme hlavně do Německa, ale nechceme ošidit i naši krásnou zem, tak jsme otočili jednu z našich lodí i do vnitrozemí.“

Staronová ikona osobních lodí na Labi nyní jezdí na lince Ústí nad Labem – Litoměřice, čehož začínají hojně využívat nejen Ústečané, ale i lidé z dalších částí Ústeckého kraje. Díky nízkému stavu vody pod Střekovským zdymadlem je výchozí přístaviště Vaňov, odkud majestátní loď s archaickými tvary evokující dobu parolodí vyplouvá na svou každodenní plavbu. Na její palubě lze pohodlně dojet beze spěchu během necelých třech hodin dorazit do města památek, či do jiných přístavišť při cestě, kde loď pravidelně staví.

„Ten pohled na okolní krajinu si z auta, vlaku či autobusu takhle nevychutnám,“ říká Petr Mareček z Teplic. A má pravdu. Skalami a kopci Českého Středohoří lemovaná řeka skýtá pohledy nevídané, stojící za pozornost.

Jízdní řád lodi a ceník naleznete na těchto stránkách Labské plavební společnosti.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru