V litoměřické nemocnici se staví pracoviště magnetické rezonance
Stavba magnetické rezonance. Foto: N. Křečková
Litoměřice

Litoměřice - V plném proudu jsou stavební práce na budoucím pracovišti magnetické rezonance litoměřické nemocnice. Ty byly zahájeny v září demontáží rentgenového přístroje, který byl v prostoru, kam bude moderní technologie umístěna.

Na demontáž přístroje navázaly bourací práce a vlastní stavba, v rámci které probíhá úprava dispozic pracoviště, jsou realizovány nové instalace a modernizovány povrchy. Po ukončení stavebních prací bude zahájena instalace technologie magnetické rezonance včetně vybudování Faradayovy klece. V souběhu s těmito činnostmi dojde k výměně vzduchotechnických jednotek pro oddělení radiologie a zobrazovacích metod, které jsou na střeše objektu.

Dodavatel samotného přístroje v hodnotě cca 26,5 miliónů korun byl vybrán již počátkem tohoto roku. Je jím firma Audioscan, se kterou je již podepsána smlouva. Realizace pracoviště magnetické rezonance a zahájení zkušebního provozu se předpokládá ještě letos.

„Vzhledem k tomu, že stavební práce na novém pracovišti magnetické rezonance jsou náročné a probíhají za provozu radiologického pracoviště, prosíme všechny pacienty a návštěvníky nemocnice v průběhu následujících několika měsíců o vstřícnost a velkou trpělivost s možnými omezeními,“ požádal Radek Lončák, předseda představenstva Nemocnice Litoměřice.

(nk)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru