Na chvíli zapomeňte na výlety a sportování v Krušných horách, bylo by to nebezpečné
Cesty jsou mnohde neprůjezdné. Foto: Horská služba
Litoměřice

Krušné hory - Důsledky silných nárazů větru a přívalového deště, které bouři doprovázely, jsou patrné všude na hřebech Krušných hor. Informuje o tom Horská služba, která doporučuje nyní výlety po hřebenech hor omezit.

Podle horské služby polomy na turistických a cyklistických trasách výrazně znesnadňují pohyb po nich. Některé lehké dřevostavby vzaly za své a to do té míry, že po nich zůstaly jen základové kamenné desky, na niž dříve stávaly.

Kvůli povětrnostním podmínkám je omezený provoz i v areálu na Klínovci. "Vzhledem k extrémním povětrnostním podmínkám jsme nuceni v pondělí 30. a úterý 31. října zrušit provoz lanové dráhy Prima Express a uzavřít stezky Trail Parku. Orkán způsobil v lese mnoho škod a traily jsou neprůjezdné. Je nutné provést prohlídku a stabilizaci ochraných pásem lanových drah, stezek , cest a přístupových komunikací," informovali zaměstnanci Skiareálu Klínovec.

V neděli večer se na vrcholcích Krušných hor objevil také první sněhový poprašek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru