Litoměřice - Prosinec na Mírovém náměstí v Litoměřicích zpestřuje kluziště. Ve středu bylo uvedeno do zkušebního provozu a včera oficiálně otevřeno. Přijít si zabruslit, zakoupit svařené víno nebo horký čaj, mohou lidé každý den v týdnu až do 29. prosince.

Mezi prvními, kteří si přišli zabruslit, byl desetiletý Matěj Kanda. Foto: Eva Břeňová

„Je to takový netradiční vánoční dárek obyvatelům Litoměřic, hlavně těm nejmenším," uvedl radní města Lukas Wünsch. Kluziště bylo instalováno díky příspěvku města, Ústeckého kraje a sponzorů. Nejde však o klasickou ledovou plochu. Povrch tvoří speciální hmota, kterou provozovatel každý den upravuje. Doporučuje proto kvalitně nabroušené brusle. Vstupné činí 25 korun. Bruslení má každý den doprovázet kulturní program spočívající v soutěžích, hudebních vystoupeních a podobně.

Kluziště zanedlouho doplní i vánoční trhy pořádané Zahradou Čech opět v duchu blížících se Vánoc. Začnou 14. prosince a skončí dva dny před Štědrým dnem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru