Ústecký kraj - Středa 10. srpna byl třetím dnem, ve kterém vznikaly fotografie do kalendáře. Fotily se děti, které nevyrůstají se svými rodinami a tyto děti tím pomůžou dalším dětem, jež si také prošly životním peklem. Iniciátorkou tvorby nového charitativního kalendáře je Veronika Kašáková, ředitelka Nadačního fondu Veroniky Kašákové, modelka, spisovatelka a hlavně žena s velkým srdcem. Objektem focení byly děti z dětských domovů z Tuchlova, Mostu a Vysoké Peci.

 

Pro třetí pracovní den byly zvoleny exteriéry vísky Škrle a interiéry domu a ateliéru módní návrhářky Lady Hellerové. „U Lady jsem si objednala výrobu strašáků. Když zjistila, k čemu budou sloužit, nabídla nám focení u ní doma. A byla to skvělá volba, její úžasný dům, ateliér, její kouzelná zahrada a také okolí domu nám poskytly opravdu báječné místo pro focení a děti se tu cítily velmi dobře," uvádí Veronika Kašáková.

Proč budou na fotografiích společně s dětmi také slaměné strašáky? Ty na fotografiích představují chybějící rodiče. Na tuto myšlenku přišla Veronika společně se svým přítelem, oba se totiž shodli na tom, že největším strašákem pro děti z dětských domovů jsou jejich rodiče. Odložili je. Stejně tak jako odložila Veroniku její máma do dětského domova ve Vysoké Peci. A Veronika si myslela, že už ji nikdy nikdo nebude mít rád.

„Focení s dětmi je úžasné, už fotíme třetí den. Vytvořila jsem skvělý kolektiv, a naše výtvarnice i fotografka, Lada Hellerová s Věrkou Vernerovou strašně rezonují a já mám velkou radost, že to není jenom fotka, ale že ta fotka mluví, že tam jsou emoce a že vlastně prodáváme to, co chceme a to je to, že děti nemají rodiče. Fotografie budou působit na první pohled vesele a na druhý pohled budou nastavovat to, že všechny aktivity, ať to jsou Velikonoce, vysvědčení, maturitní ples, tanec s otcem nebo čtení pohádek vlastně děti absolvují samy, bez rodičů a to chceme tím kalendářem říct," říká Veronika a dodává: „Děti jsou velmi emotivní, oduševnělé, cítí focení stejně jako já. Ony si užívají života na plno, přesto že rodiče nemají a to mě na nich baví a obdivuji je za to. Dokážou se při focení vcítit do toho, že vlastně jsou na světě samy. A nám všem, kteří u focení jsme, vyvolávají vlny emocí a nahánějí husí kůži."

Jak se pracovalo s dětmi fotografce Věře Vernerové? „Každý den s dětmi byl jiný a každý den jsme si užily. Děti velmi dobře spolupracují až je to překvapivé, na povel skotačí, běhají nebo zase spinkají, jsou báječné a práci s nimi je moc fajn. Na rozdíl třeba od modelek, které také někdy fotím, jsou děti přirozené a emotivní."

A jak Veronika uvádí, je to její první focení, kdy je šťastná, baví jí to, kouká přes rameno fotografky na obrazovku fotoaparátu a není ona tím objektem, který je focen. „Strašně se těším na focení na příští rok, kdy už bude vlastně naše focení tradici. Protože hodlám fotit kalendář s dětmi a pro děti každý rok."

Kalendář by měl spatřit světlo světa začátkem října. Jeho koupí podpoříte aktivity Nadačního fondu Veroniky Kašákové, především však projekt Nový start s Veronikou.

FOTOGALERIE:

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru