Kriminalisté zadrželi trojici zlodějů, dopadli je bezprostředně po vloupání. Hrozí jim až pět let za mřížemi
Ilustrační foto
Litoměřice

Úštěcko, Lovosicko - Litoměřickým kriminalistům se podařilo zadržet trojici mužů bezprostředně po vloupání do nákupního střediska na Úštěcku. Do prodejny se muži vloupali počátkem tohoto týdne v nočních hodinách a odcizili finanční hotovost a tabákové výrobky. Škoda byla vyčíslena na více než 100 tisíc korun.

Dalším šetřením vyšlo najevo, že to nebyl jejich jediný prohřešek. V období od září do současnosti mají na svědomí vloupání do dalších nejméně sedmi prodejen a čerpacích stanic na Úštěcku a Lovosicku. Celková škoda je odhadnuta na více než 400 tisíc korun.

"Obvinění pro trestné činy krádeže a poškození cizí věci bylo sděleno 56letému a 52letému muži z Ústecka, kteří se výše uvedeného jednání dopouštěli, přesto že byli v posledních třech letech za obdobnou činnost pravomocně odsouzeni a potrestáni. Pro stejnou trestnou činnost byl obviněn také 41letý muž z Plzeňska. Návrh na vazební stíhání obviněných byl akceptován a v případě soudem uznané viny jim hrozí až pětileté vězení," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru