Ústecký kraj - Hitrádio FM ve spolupráci s Ústeckým krajem, Besipem a policií zahájilo ve čtvrtek v rámci prvního školního dne projekt s názvem Bezpečně do škol, v rámci kterého bylo pořízeno 6 150 balíčků s reflexními prvky a základními školními potřebami určené pro letošní prvňáčky. Podle mluvčí kraje Lucie Dosedělové jen v Ústeckém kraji právě ve čtvrtek ráno usedlo poprvé do školních lavic celkem 9 377 prvňáčků.

Prvňáček Ferda Spieler s promotérkami rádia. Foto: Jan Vraný

Organizátoři projektu postupně vyberou jedenáct nejrizikovějších přechodů pro chodce v Ústeckém kraji a lidé budou moci na sociální síti hlasovat pro ten nejnebezpečnější. Projekt Bezpečně do škol odstartoval 1. září v bílinské škole v Lidické ulici. A právě tam byl vybrán prvňáček Ferdík Spieler, který si svůj den D užívá se vší parádou.

Podle maminky Lenky, čekal Ferdu nejprve ranní vstup v Hitrádiu FM, poté se přesunul do školy a hned dopoledne si chlapce vyzvedly promotérky rádia, se kterými Ferda absolvuje den plný zábavy. "Ferdík si vybral jako odměnu od rádia nejprve návštěvu v MC Donaldu, pak kino a motokáry v Teplicích," přibližuje čtvrteční plán školáka jeho matka Lenka.

Tiskové konference v Bílině se zúčastnil hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, šéf severočeské dopravní policie Jiří Ušák, krajský koordinátor Besipu Jan Pechout, ředitelka základní školy Ivana Svobodová, ředitel bílinských strážníků Petr Kollár a zástupce Hitrádia FM Marek Leština. Rádio je hlavním organizátorem projektu Bezpečně do škol.

FOTOGALERIE:

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru