Ústí nad Labem – Prezidentskou limuzínou, ve skutečnosti skromněji „jen“ novým superbem s vlaječkami na přídi, dorazil ve středu dopoledne před sídlo Ústeckého kraje prezident republiky Miloš Zeman s chotí. V Ústeckém kraji stráví tři dny.

2311zeman

Miloš Zeman přichází ke krajskému úřadu v Ústí. Foto: Oldřich Hájek

Zeman s manželkou přespávají v hotelu Clarion v Ústí, odkud také k úřadu dorazili ve středu hodinu a půl před polednem. Přivítali se za doprovodu početné a opravdu pozorné ochranky s hejtmanem Oldřichem Bubeníčkem, s nímž si Zeman tyká, a jeho manželkou. Vyměnili si kytice a před přítomnými novináři se skryli na půlhodinovou soukromou návštěvu v budově kraje.

Poté se prezident vydal před nově zvolené krajské zastupitele. Po nezbytné oficiální krátké řeči slíbil, že se v kraji ukáže již za necelý měsíc znovu, a to při otevírání nové části D8. „Po slabých dvaceti letech se tu podařilo dokončit patnáct kilometrů dálnice,“ poznamenal. Právě nedostatečná silniční a dálniční infrastruktura je podle jeho slov největším problémem, který spojuje všechny kraje a se kterým se setkává při všech svých návštěvách po Česku. Aktivisty, kteří stavbu dálnice protahovali, nenazývá ekoteroristy, nýbrž pojmenoval je jako zelené fanatiky.

Po krátkých dotazech krajských zastupitelů se Zeman zapsal do pamětní knihy kraje. Pero poctivě vrátil a vtipem upozornil, že to tak dělá pokaždé. Připomněl tak slavné video s tehdejším prezidentem Klausem, který slavnostní pero při zahraniční návštěvě strčil do své kapsy. Zeman dostal od kraje darem unikátní dřevěné hodiny. Na oplátku věnoval Oldřichu Bubeníčkovi slivovici. Ohlasy zastupitelů, že dárek by měl kolovat, vyslyšeny nebyly.

Miloš Zeman se až do pátku bude setkávat s představiteli firem i občany. Ve středu odpoledne se zastaví v Krupce, ve čtvrtek ve Štětí a v Libochovicích, v pátek na něj čekají v Podbořanech.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru