Litoměřice - V pořadí druhý elektromobil převezme v pátek 16. prosince do užívání Luboš Mlejnecký, dispečer dopravní zdravotní služby litoměřické nemocnice. Dva vozy značky VW Golf budou v nemocnici sloužit právě pro potřeby tohoto pracoviště.

1312elektromobil

Jeden elektromobil už nemocnice má, další dostane v pátek. Foto: Naděžda Křečková

„Naše zkušenost s tímto typem aut je zatím zhruba týdenní a na nějaké závěry je ještě brzy. Nyní jsme v jakémsi testovacím režimu, který vyhodnotíme až po určité době provozu. Ale již v této chvíli mohu říci, že jde jednoznačně o krok směrem k ochraně životního prostředí, což je téma, které velmi rádi podpoříme," zhodnotil Luboš Mlejnecký a dodal, že v areálu nemocnice budou pro tato vozidla zřízena dvě dobíjecí stanoviště.

Dodání vozidel s ekologickým provozem je součástí projektu elektromobility Zdravého města kategorie A, kterým odstartovalo Město Litoměřice minulý týden výměnu služebních vozidel za ekologická. V rámci tohoto projektu bylo dodáno deset elektromobilů a čtyři hybridy značky Volkswagen, které využije nejen samo Město, ale i několik jeho příspěvkových organizací, včetně nemocnice.

1312elektromobil2

Na dispečinku dopravní služby budou sloužit dva vozy značky Volkswagen. Foto: Naděžda Křečková

Elektromobily byly pořízeny formou operativního leasingu uzavřeného na dva roky. Elektromobily pro využití Městem Litoměřice a jeho vybranými příspěvkovými organizacemi dodala městu firma Horejsek, největší distributor této značky v Ústeckém kraji, jež vyhrála výběrové řízení na dodavatele.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru