Ústecký kraj - Přestože od prvního února mají řidiči jedoucí po zpoplatněných komunikacích (dálnicích) povinnost mít na předních sklech vozidel vylepen už jen nový dálniční kupon, tedy s vyznačeným rokem 2018, mnozí řidiči tuto povinnost ignorují. Přesvědčily se o tom v uplynulých dnech hlídky ústeckých celníků.

Celníci během prvních pěti únorových dnů přistihly na dálnici D8 hned 76 řidičů, kteří novou dálniční známku vylepenou neměli nebo tu starou již neplatnou opomněli sundat. Z osmdesáti procent se jednalo o tuzemské řidiče. Od motoristů celníci vybrali na místě na pokutách bezmála 68 tisíc korun. Řidiči, který nemá dálniční známku nebo zapomene odstranit starou známku, hrozí pokuta až do výše 5 tisíc korun, ve správním řízení pak až do výše 100 tisíc korun.

Během loňského roku zaznamenali celníci na téměř sto kilometrovém úseku dálnice D8 mezi Prahou a státní hranicí 1 087 případů, kdy motoristé neměli dálniční známku nebo ji měli neplatnou či špatně vylepenou. Na pokutách za tento přestupek vybrali od řidičů bezmála jeden milion korun, tři případy postoupili do správního řízení.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru