Městský úřad v Litoměřicích se může pyšnit titulem nejpřívětivější úřad Ústeckého kraje
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Městský úřad v Litoměřicích získal nálepku nejpřívětivějšího úřadu v Ústeckém kraji. Cenu od zástupců Ministerstva vnitra si včera v Benešově převzal starosta Ladislav Chlupáč společně s tajemníkem úřadu Milanem Čigášem. Na druhém místě se umístil Děčín a třetí skončil Most. Celorepublikově získal prvenství Žďár nad Sázavou.

Do soutěže se zapojily dvě třetiny obcí s rozšířenou působností. Starosta Ladislav Chlupáč neskrýval z úspěchu radost. „Byla oceněna dlouholetá kvalitní páce celého kolektivu zaměstnanců úřadu, neboť každým rokem hledáme společně další cesty vedoucí k vylepšení fungování úřadu ve prospěch uživatelé jeho služeb, tedy našich občanů,“ konstatoval starosta města, jehož příklady dobré praxe byly hned v několika případech prezentovány v brožuře Ministerstva vnitra. Konkrétně šlo o zavedení bezplatné právní poradny pro obyvatele města i okolí a zřízení Czech POINT v budově městské nemocnice.

Zaujaly i prorodinné dny, kdy úřad nabízí pro své zaměstnance a zejména pro jejich děti program ve svátečních dnech, kdy mají úřady ještě otevřeno, ale školy a školky již mají prázdniny. Jde o krok vedoucí ke slaďování pracovního a rodinného života. Jmenovat ale lze i novou elektronickou úřední desku, zvýšení informovanosti občanů prostřednictvím aplikace Mobilní rozhlas, sociálních sítí, webových stránek města apod.

Vyhodnoceny byly v soutěži odpovědi na 56 otázek. Kritéria hodnocení byla rozdělena do pěti kategorií: dostupnost úřadu pro občany, transparentnost úřadu, jeho komunikace, řízení kvality ve veřejné správě a další aktivity. „Naprostou většinu požadovaných služeb náš úřad nabízí. Další novinky připravujeme,“ dodal tajemník Milan Čigáš.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru