Žena našla u letiště mrtvého mladého vlka. Na univerzitě zjišťují, proč zemřel
Mrtvý vlk nalezen u letiště Hradčany. Foto: Petr Lumpe / AOPK ČR
Litoměřice

Kokořínsko - Nález mrtvého vlka na území pozemků Vojenských lesů a statků ČR byl nahlášen Správě Kokořínsko - Máchův kraj Agentury ochrany přírody a krajiny ČR. Telefonicky jej oznámila paní, která tělo šelmy objevila nedaleko letiště.

Místo ohledávali pracovníci Vojenských lesů a statků společně se správou chráněné krajinné oblasti - mrtvý vlk byl totiž nalezen těsně za hranicí přírodní rezervace Hradčanské rybníky.

Tělo šelmy se již nacházelo ve stadiu rozkladu, odhadem čtyř až pěti dní od úhynu. Bylo nafouklé a místy se vyskytovaly muší larvy. Bylo převezeno k dalšímu vyšetřování na Přírodovědeckou fakultu Univerzity Karlovy, kde budou provedeny genetické analýzy a rentgenová vyšetření, která by měla odhalit případná zranění a příčinu úmrtí. Vlk vážil přibližně 20 kg a šlo o mladého jedince.

Vojenské lesy a statky informovaly o prošetřovaném případu vlka, který byl sražen na silnici Provodín – Zákupy a jehož tělo nebylo nalezeno. Mohlo by tedy jít o tohoto nebo jiného vlka, který se po srážce s vozidlem dostal až na místo nálezu a zde podlehl svým zraněním.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru