Litoměřice si vzpomínkovým aktem připomněly 50 let od invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa
Foto: Michaela Bubeníčková
Litoměřice

Litoměřice - Vzpomínkový akt, kterým si jeho účastníci připomněli 50. výročí invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa, se uskutečnil v úterý v podloubí radnice u bronzové pamětní desky.

Na smutný okamžik české historie zavzpomínali společně členové místní organizace Konfederace politických vězňů, skauti, obyvatelé města, starosta Ladislav Chlupáč a další zástupci radnice.

2208vyroci1

Foto: Michaela Bubeníčková

„Dvacet let jsme žili v době totality, je proto obzvláště důležité zdravým selským rozumem vyhodnocovat aktuální dění a správně rozhodovat v otázkách zahraniční politiky,“ uvedl starosta Ladislav Chlupáč, podle něhož je třeba historii připomínat mladé generaci.

2208vyroci3

Foto: Michaela Bubeníčková

Své nepříjemné zážitky spojené se sovětskou okupací popsali i přítomní členové litoměřické organizace Konfederace politických vězňů. „Dvacátý první srpen 1968 mi připomněl hrůzu doby, kdy se na litoměřickém náměstí objevila německá vojska,“ zaznělo v průběhu dnešního vzpomínkového aktu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru