Plocha vedle horního vlakového nádraží se promění v relaxační zónu. Park zpříjemní čekání na vlak
Zdroj: www. litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Travnatá plocha vedle budovy horního vlakového nádraží se promění v malou relaxační zónu. Ta se stane pomyslnou třešničkou na dortu v celé řadě změn, kterými nádraží v posledních letech procházelo. Pozemek, který patří Českým drahám, bude město moci využívat na základě smlouvy o výpůjčce. Její uzavření schválila v uplynulých dnech Rada města.

Jak uvedl starosta Ladislav Chlupáč, i tato akce má, stejně jako všechny ostatní, svůj vývoj. „Po několika letech jednání se podařilo odstranit jeden z největších problémů Litoměřic, což bylo bezpečné přecházení přes kolejiště u horního nádrží. Vzniklo bezbariérové nástupiště a došlo k revitalizaci nádražní budovy. Poslední etapou je tento parčík, který se k využití přímo nabízí. Plánujeme zde umístění laviček, drobné zahradní úpravy a případně herního prvku pro děti,“ shrnul dosavadní změny a zároveň nastínil další plány starosta Chlupáč.

Parčík díky stínu ze vzrostlých stromů zpříjemní čekání na vlak například maminkám s dětmi. Město v současné době čeká na vyhotovení smlouvy o výpůjčce. Po jejím uzavření bude úprava prostor otázkou zhruba dvou měsíců.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru