V budově centra kultury Lovoš se opět rozjely stavební práce, začíná druhá etapa oprav
Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Lovosice - V budově Centra kultury Lovoš se opět začaly rozjíždět stavební práce. Podél bočních zdí z ulice Žižkova již stojí lešení a odborná firma začala pracovat na omítkách. Druhá etapa oprav bude zahrnovat kinokavárnu, prostor galerie, start up, místnost pro děti a venkovní fasádu.

Začalo se kontrolou a opravou podkladních částí omítky a přípravou finálních povrchů. Opraveny budou všechny omítky z ulic 8. května a Žižkova. Vnitřní trakt zatím zůstane nezměněn. Ve vnitřních prostorách provedli pracovníci technických služeb čištění a vybourání nevhodných konstrukcí a povrchů. Nyní do prostoru nastoupila firma LTbau s.r.o., která stávající zdivo „opískuje“, čímž dojde k mechanickému odstranění poškozených částí díky, kterému bude možné přiznat jeho původní části. Následovat bude příprava rozvodů pro inženýrské sítě.

Původní návrh kavárny v průběhu času změnil podobu. Architekti totiž chtějí, aby bylo přiznáno zdivo a více se pracovalo s původními konstrukcemi budovy. „Rekonstrukci prostor stejně jako předchozí opravu sálu mají na starosti manželé Whiteovi. Jedná se o dvojici lidí, kteří díky skvělému spojení architekt a designérka vytvářejí vkusné a nadčasové prostory. V případě sálu Centra kultury odvedli skvělou práci, a proto věřím, že i nyní dopadne rekonstrukce více než dobře,“ prozradil starosta města Milan Dian. Do kavárny se promítne „retro styl“ sálu a prostory by měly být pro návštěvníky pohodlnější.

Velká část stavebních prací by mohla být hotová ještě v tomto roce.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru