Vyjádření kandidáta hnutí ANO do 2. kola voleb do Senátu Paramentu České republiky MUDr. Ondřeje Štěrby. Proč jde do politiky a co hodlá změnit?

Proč jdete do politiky?

Po letech zkušenosti v komunální politice jde o snahu pomáhat občanské společnosti z možné pozice senátora, s přenesením a propojením dosavadních profesních a veřejně-občanských zkušeností. Podílet se na zákonodárné moci Senátu ovlivňováním legislativy při jejím utváření, klást důraz na praktický dopad konkrétních zákonů na život většiny spoluobčanů.

Hodlám se zejména zasadit se o urychlenou dostavbu silniční komunikace R7. Ve spolupráci s vládním zmocněncem pro sport garantovat vybudování multifunkční sportovní haly pro občany Litoměřicka, a to do 2 let. Zajištění a rozšíření stávajícího spektra zdravotnických služeb v regionu s důrazem na rozsah akutní lůžkové péče.

Zajištění stomatologické pohotovostní služby pro region! Zjednodušit a snížit počet a objem sociálních dávek (podle mého motta). Být ombudsmanem obyvatel regionu z pozice jejich senátora. Programově pomáhat. Dát podporu regionálního zemědělství a tradičních místních zemědělských komodit. Dále podporu a zastání většiny obyvatel, neklást důraz jen na zastávání se menšin všeho druhu. Ne bezbřehé toleranci.

Je výkon mandátu senátora slučitelný s výkonem lékařské praxe?

Při předchozích zkušenostech lékařů– senátorů a rozhovorů s nimi jsem nakonec po zralé úvaze dospěl k přesvědčení, že skloubení obojího je možné. Samozřejmě při zvýšení úsilí, prodloužení pracovního dne, omezení volna během víkendů a omezení volnočasových aktivit. A samozřejmě nehodlám opustit svou profesi lékaře. Navíc výkon senátní funkce se neodehrává jen v Praze, ale těžištěm je práce v regionu, v senátní kanceláři. V Senátu budu prosazovat konkrétní názory a náměty občanů z našeho regionu.

0910senatlt2

Jaké hlavní problémy má podle vás senátní obvod Litoměřicko a Slánsko?

Občany nejen na Slánsku dlouhodobě trápí hlavně tranzitní doprava městy. Podobným problémem trpí také Roudnice nad Labem, Litoměřice a další města. Další problémy související s dopravou jsou parkování ve městech, především na sídlištích a na to navázané problémy se znečišťováním životního prostředí. V mnoha městech regionu chybí kvalitní a moderní sportoviště pro nejširší veřejnost a hlavně pro naše děti. V oblasti zdravotnictví a sociálních věcí, které jsou mi nejbližší, je patrný největší problém v garanci zachování kvalitně fungující sítě, především akutních zdravotnických služeb. Dále, ještě konkrétněji, jde o zřízení lékařské zubní pohotovosti pro občany regionu. Nadto se budu zasazovat o zjednodušení a snížení počtu sociálních dávek tak, aby se dostalo jen na ty potřebné, kterým musíme bezvýhradně pomáhat. A tito potřební musí vést kvalitnější život i díky zvýšené finanční podpoře státu, nesmí na nich parazitovat ti, kdož sociální dávky systematicky zneužívají.

Jak může uvedené problémy pomoci řešit senátor?

Tedy, a zase konkrétně, v otázce problémů v dopravě úzce a důrazně spolupracovat s naším ministrem dopravy, našimi zástupci v Parlamentu a krajských samosprávách na výstavbě či dokončení silničních obchvatů zmíněných měst s prioritou dokončení rychlostní silnice R7. Dále ohledně sportovišť již připravujeme ve spolupráci s Vládním zmocněncem pro sport Milanem Hniličkou výstavbu multifunkční sportovní haly v našem regionu, a to v horizontu dvou až tří let. V otázce zdravotnictví smysluplně a urychleně jednat se stomatologickou komorou, municipální a krajskou samosprávou a i s konkrétními stomatology ohledně vytipování místa a ordinačních hodin zmíněné zubní pohotovosti pro náš region. Z možné pozice senátora pomáhat nemocnicím v Litoměřicích, ve Slaném a Roudnici nad Labem, aby se mohly soustředit na svůj provoz a i v rámci legislativní iniciativy a dozoru omezovat byrokracii a nemedicínskou zátěž pro lékařská zařízení. Ať se lékaři a sestry mají čas věnovat svým pacientům.

 

Zadavatel: ANO 2011; Zpracovatel: Production team s.r.o., ANO 2011.cz 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru