Česká obchodní inspekce s příchodem letní sezóny kontroluje podnikatele u vody
Ilustrační foto
Litoměřice

Ústecký kraj - Se začátkem letní sezony se Česká obchodní inspekce zaměřuje na kontroly míst, která jsou v této době hojně navštěvovaná turisty. V první polovině měsíce června provedla kontrolu 6 provozoven v oblasti Máchova jezera a Děčína. U třech obchodníků zjistili porušení právních předpisů.

 

Jednalo se o oblast Máchova jezera – Doks a koupaliště Děčín. Inspektoři prověřili celkem 6 podnikatelských subjektů, kdy u 3 zjistili porušení právních předpisů. Obchodníci při prodeji ovoce a zeleniny nesprávně účtovali ceny, kdy výsledná částka byla navýšena až o 49 Kč. Dále byla zjištěna pochybení v ocenění prodávaných produktů, nedostatky ve značení výrobků informacemi pro spotřebitele (pokyny pro údržbu, návody, bezpečnostní upozornění) a neoznačení hraček informacemi dle příslušného Nařízení vlády a ČSN.

Inspektoři uložili dvěma prodejcům pokuty na místě v celkové hodnotě 3 000 Kč. S dalším prodávajícím bude zahájeno správní řízení. Inspektoři také uložili zákaz dalšího prodeje 99 kusů výrobků v celkové hodnotě 8 067 Kč, a to drogistického zboží, svíček a rostlin.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru