Dobří lidé Česka přijeli do litoměřické nemocnice udělat radost dětem
Foto: Naděžda Křečková
Litoměřice

Litoměřice - Několik desítek vánočních kalendářů z projektu „Veselé, láskou prosněžené Vánoce“ přijeli v úterý odpoledne na dětské oddělení litoměřické nemocnice předat zástupci Nadačního fondu Dobří lidé Česka Tomáš Bursa a Michal Anděl. Kalendáře mají za úkol především rozveselit děti, které musí trávit předvánoční a vánoční čas v nemocnici.

„Ručně malované kalendáře vytváříme s výtvarnicí a malířkou Janou Audes. Váženým patronem kalendáře je mons. Emil Soukup při katedrále sv. Bartoloměje v Plzni. Letošní kalendáře díky sponzorům uvedeným na kalendáři udělají dětem radost již čtvrtým rokem,“ vysvětlil zakladatel nadačního fondu Tomáš Bursa, sám onkologický pacient, který se po úspěšné léčbě rozhodl pomáhat nemocným dětem, a to právě prostřednictvím Nadačního fondu Dobří lidé Česka. Jak dále prozradil, pro rok 2018 jsou kalendáře navíc doplněny dvěma pohádkami, které jsou zpracovány i do znakového jazyka. Nemocné děti si je mohou spustit prostřednictvím QR kódu v mobilním telefonu. „Kalendáře jsou posvěcené, vlastně kouzelné, proto si při každé čokoládce nezapomeňte něco přát, protože síla myšlenky je obrovská,“ řekl Tomáš Bursa dětem při předání kalendářů, ke kterým jim přidal ještě krásné látkové andílky. „Aby vás chránili,“ vysvětlil.

3011dobrilide1

Foto: Naděžda Křečková

„Za to, že myslíte na děti, které trápí nemoc, vám patří velký dík. Děkuji za děti, které tu jsou i za ty, které do Vánoc ještě přijdou,“ reagovala vrchní sestra dětského oddělení litoměřické nemocnice Božena Haufová.

Letos poputují unikátní vánoční kalendáře za nemocnými dětmi kromě Litoměřic také do Plzně, Brna, Ostravy a Prahy. Cílem Tomáše Bursy je v příštím roce světélkem naděje podpořit děti i v dalších městech republiky.

Autor: Naděžda Křečková

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru