Blíží se provizorní dokončení rekonstrukce Krabčické ulice. Pokračovat se bude na jaře
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - V části Krabčické ulice na Bezděkově byl položen provizorní asfaltový povrch. Opožděná stavba tak rezidenty nadále nebude omezovat v příjezdu k nemovitostem. Finalizace rekonstrukčních prací je plánována na jaro.

Město Roudnice nad Labem se dlouhodobě snaží v dostatečném předstihu jednat s firmami o jejich plánech nutných výkopových prací. Cílem je koordinace akcí tak, aby nekolidovaly jak mezi sebou, tak se zamýšlenými městskými investicemi, zejména do povrchů vozovek.

Příkladem takové ideální koordinace měla být ulice Krabčická na Bezděkově, kde se podařilo do jedné návazné akce spojit rekonstrukci vodovodu, kanalizace a plynovodu, s následnou obnovou povrchů chodníků, vozovky a osvětlení. Práce se však oproti plánu zpozdily a město tak je svou část, konkrétně finální asfaltové povrchy, nuceno dokončit až na jaře.

0312rekonstrukce2

Zdroj: www.roudnicenl.cz

„Už jen samotná domluva se zadavateli prací byla pro nás v tomto případě výzvou. Odměnou nám však měla být jedna komplexní rekonstrukční akce, díky které by se ulice Krabčická v příštích letech vyhnula dalším výkopům. Bohužel jsme narazili na problém s nedodržením termínů ze strany zhotovitelské firmy Eurovia a ten zapříčinil opoždění všech následných prací,“ řekl starosta František Padělek.

Firma Strabag, která nyní finalizuje povrchy ve spodní části Krabčické ulice, již do zimy nestihne dokončit celou zakázku. Eurovia, která situaci zapříčinila svým několikaměsíčním zpožděním, proto ve zbylých místech na vlastní náklady alespoň položila provizorní asfaltový povrch.

0312rekonstrukce3

Zdroj: www.roudnicenl.cz

„I přesto, že koordinace prací neproběhla zdaleka tak hladce, jak jsme původně plánovali, podařilo se nám s firmou vyjednat alespoň provizorní povrch. Nemohli jsme dopustit, aby rezidenty stavba omezovala více, než je nutné. Představa dopravní nedostupnosti lokality na další čtvrtrok, tím spíše přes vánoční svátky, pro nás byla nepřijatelná,“ vysvětlil při své dnešní návštěvě stavby Padělek.

 Ulice by měla být provizorně dokončena nejpozději v příštích dvou týdnech. Strabag bude v pracích pokračovat na jaře příštího roku.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru