Připravte se na změny: Roudnice od nového roku zavádí integraci městské hromadné dopravy
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Od 1. 1. 2019 dojde k integraci linky městské hromadné dopravy v Roudnici nad Labem do integrovaného dopravního systému Doprava Ústeckého kraje (DÚK). Linka MHD tak získá novou přehlednější trasu, více spojů, nové číslo 368 a možnost vydávání jednotlivého i časového jízdného DÚK.

„Jedná se o dlouho plánovanou změnu, která v počátku může cestujícím přinést určité nepohodlí, avšak je dobře připravena. Původní linka MHD zůstává na přímější trase spojující sídliště s centrem města, vlakovým nádražím a Bezděkovem. V ostatních místech ji nahradí právě autobusy Dopravy Ústeckého kraje (DÚK) a autobusy Pražské integrované dopravy (PID). Cestujícím tak integrace přinese, kromě změny zaběhlých jízdních řádů, již jen samé výhody – dostupnější, četnější, rychlejší a především levnější dopravu,“ řekl starosta města František Padělek.

Jízdní doklady DÚK budou platné ve všech integrovaných autobusech jedoucích v zóně 661 Roudnice nad Labem. V MHD bude stejně jako v linkách DÚK navíc možné i využití papírových jízdních dokladů Pražské integrované dopravy (PID), které jsou vhodné pro cestování do Prahy, Mělníku či jiných míst ve Středočeském kraji. Nový jízdní řád a trasa linky MHD 368 zohledňují rozložení osídlení města.Rozšířena je tak obsluha zejména nemocnice a sídliště, kde vzniknou nové zastávky, a to na úkor Podlusk, Čihadel či lokality u hřbitova, které dlouhodobě vykazují jen nízké využití cestujícími, ale i jim se spojení díky integraci s linkami DÚK a prodloužení trasy linky PID 467 z Mělníku zlepší. Jízdní řád MHD byl sestaven s ohledem na návaznosti mezi autobusy a vlaky v železniční stanici Roudnice n. L. (zejména na rychlíky do Prahy a z Prahy), přičemž případné chybějící návaznosti v časech, kdy linka MHD nemůže jet, doplní přidané spoje linky 672, které díky tarifní integraci mohou cestující bez obav využít k cestám po území města stejně jako již zmíněnou linku PID 467 a dále linky DÚK 635, 636, 646, 680, 681, 683, 684, 685 a 687.

0512autobusy2

Zdroj: www.roudnicenl.cz

Mezi další výhody integrace patří slevy pro důchodce, žáky a studenty a zavedení časových předplatných jízdenek s týdenní a měsíční platností. Nebude tak nutné kupovat si jízdenky při každém nástupu do autobusu, což cestujícím přinese značné úspory v cestování. „Ve spolupráci s Ústeckým krajem jsme připravili detailní informační podklady. Věřím, že se i díky nim cestující v nových jízdních řádech s předstihem zorientují a integrace roudnické autobusové dopravy nám tak všem přinese jen samá pozitiva,“ dodal Padělek.

Nový souhrnný jízdní řád, určený k vytržení, naleznete v aktuálním prosincovém čísle Roudnických novin. Veškeré další informace jsou dostupné na stránkách www.mhdroudnice.cz a www.dopravauk.cz. Obrátit se můžete také na Informační a dopravní centrum Podřipska (Arnoštova 88, tel. 412 871 501), kde vám rádi poskytnou veškeré informace o nových spojích.

Zdroj: Informační a dopravní centrum Podřipska a Doprava Ústeckého kraje

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru