OBRAZEM: Hejtman Ústeckého kraje vyjel do Krušných hor
Hejtman Oldřich Bubeníček ve štole Fortuna. Foto: Ústecký kraj
Zajímavosti

Krušné hory - Novou Ves v Horách a sousední Deutschneudorf navštívil hejtman Oldřich Bubeníček, který se nejdříve zastavil na české straně Krušných hor, kde se setkal se starostou obce Davidem Kádnerem a poté se přesunul do nedalekého Saska.

Nová Ves v Horách je držitelkou titulu Vesnice roku z roku 2011. Díky tamní firmě se může Krušnohoří pyšnit posledním klasickým hračkářstvím. Hejtman Oldřich Bubeníček nejdříve prodiskutoval se starostou Kádnerem aktuální témata týkajících se života v obci, zejména problematiku předškolního vzdělávaní a základní školy. Jedním z témat byl také nárůst turistického ruchu v okolí Nové Vsi v Horách.

Další zastávkou se stala saská krušnohorská obec Deutschneudorf, která leží hned na hranici s Českem. Hejtman se setkal se starostkou Claudií Kluge v Muzeu krušnohorských tradic. Prohlédl si zde česko – německou školku Wichtelhäusel, kterou navštěvuje 60 dětí. Následovala prohlídka obce včetně tří hraničních přechodů. Spolu se starostkou prodiskutovali témata dopravy, opravy silnic, přeshraniční spolupráce hasičů i předškolního vzdělávání. Poslední zastávkou se stala štola Fortuna, kde se k jednání připojil také starosta nedaleké obce Olbernhau Heinz-Peter Haustein, který byl do roku 2015 starostou právě obce Deutschneudorf.

foto
Hejtman se setkal se starostou Nové Vsi v Horách.

foto
Prohlídka tamní sokolovny.

foto
Další zastávkou byla sousední saská obec Deutschneudorf.

foto
Vlevo starostka obce Claudie Kluge.

foto

foto
Prohlídka česko-německé školky.

foto

foto
Prohlídka hraničního přechodu.

foto
Poslední zastávkou se stala místní štola.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru