Zdroj: www.roudnicenl.cz
Zajímavosti

Roudnice nad Labem - Roudnická knihovna si i letos pro prvňáčky připravila tradiční pasování do čtenářského řádu. Kromě zážitku tak získali možnost bezplatné registrace, knihu i další drobné dárky.

Roudnická knihovna Ervína Špindlera vždy v závěru školního roku pro místní prvňáčky pořádá oblíbenou akci, při níž se stávají "rytíři Řádu čtenářského". Symbolicky se tak školáci, kteří si již osvojili potřebné znalosti, stávají opravdovými čtenáři. Letos tomu nebylo jinak a král Jan I., za účasti dvorních dam a rodičů, v kinosálu roudnického zámku slavnostně pasoval více než dvě stovky z nich.

„Děti obdržely glejt, umožňující jim zdarma se u nás registrovat, knihu a další drobné dárky. Děkujeme třídním učitelkám, že knihovnu s dětmi navštěvují a učí je lásce k četbě a také kronikáři Janu Nerudovi, který se již tradičně zhostil role krále“, sdělila za městskou knihovnu Eva Čaňková Poláčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru