O kompostéry zdarma je velký zájem. Žádost podalo téměř 300 lidí
Ilustrační foto: Pixabay.com
Zajímavosti

Litoměřice - Téměř 300 zájemců podalo v letošním roce žádost o kompostér. V současnosti jsou postupně vydávány. Výzva vydaná Odborem životního prostředí Městského úřadu Litoměřice trvala do konce srpna a nyní již nové žádosti odbor nepřijímá.

Podmínky pro přidělení byly trvalé bydliště v Litoměřicích, nulové dluhy vůči městu a pozemek v osobním vlastnictví nacházející se v katastru Litoměřice nebo Pokratice. V letošním roce jsou v rozpočtu odboru finanční prostředky na 140 kompostérů. Městský úřad vychází vstříc obyvatelům a zároveň se snaží snížit množství biologicky rozložitelného odpadu a s tím spojené náklady. „Pokud se po vyhodnocení prokáže, že se náklady snížily, nabídku zopakujeme i v příštím roce. Nová výzva by se pak objevila v Radničním zpravodaji či v aktualitách na webových stránkách města,“ informoval Pavel Gryndler, vedoucí odboru životního prostředí.

Zároveň město zvažuje projekt, který by potěšil i obyvatele bez zahrádky. Týká se vermikompostéru s kalifornskými žížalami umožňující kompostování přímo v bytě. Na tyto kompostéry však nebude mít nárok ten, kdo již obdržel kompostér na zahradu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru