Fotograf František Diviš pokřtí svou novou knihu „Romantické Litoměřice a K. H. Mácha“
Zdroj: www.litomerice.cz
Co se chystá

Litoměřice - Litoměřický rodák a patriot František Fanda Diviš představí svou novou knihu nesoucí název Romantické Litoměřice a K. H. Mácha. Křest knihy se uskuteční při dodržení vládních opatření souvisejících s koronavirem ve středu 9. prosince od 15 hodin v informačním centru na Mírovém náměstí.

Autor se v knize zaměřil na příběh posledních dní v životě Karla Hynka Máchy, jak je v Litoměřicích strávil, a to zejména ve vztahu ke vzpomínkám jeho přátel, bratra Michala a na základě jeho osobních dopisů. Historické poznatky jsou autorem doplněné o barevné fotografie královských Litoměřic a jeho genia loci od rozkvetlé jarní podoby až po potemnělý „básníkův“ Radobýl. Jedná se o obrazem převyprávěný básníkův příběh tak, jak je vnímán autorem ve vztahu k odkazu zaznamenanému v jeho romantickém díle.

Knihu v rámci křtu podepíše autor společně s grafikem, zájemci si ji mohou na místě zakoupit. Kniha bude nadále k dostání v informačním centru města, knihkupectví Martin či u autora na adrese Okružní 15, Litoměřice.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru