Podřipská Tříkrálová sbírka se může pochlubit rekordním výtěžkem. Vybralo se téměř čtvrt milionu
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Rodnice nad Labem - Letošní Tříkrálová sbírka roudnické Farní charity se může opět pochlubit rekordním výtěžkem. Více než stovka dobrovolníků v průběhu dvou týdnů, v Roudnici i okolních obcích, vybrala téměř čtvrt milionu korun.

Farní charita Roudnice nad Labem letos organizovala v pořadí již 19. ročník. tradiční tříkrálové sbírky na Podřipsku a Budyňsku. Na cestu po našem městě vyrazili již 3. ledna, kdy jim u vánočního stromu na Karlově náměstí slavnostně požehnal místní farář Martin Brousil.

„Potvrdilo se nám, že rok od roku jsou naši koledníci, nesoucí radostnou zvěst a požehnání, veřejností lépe přijímáni. Mnozí lidí se už na ně těší a připravují kromě peněz do kasiček i sladkosti pro koledníky,“ ocenila vstřícný přístup Ing. Marcela Lysáčková, zástupkyně ředitelky Farní charity Roudnice nad Labem.

Koledníci zavítali do škol, školek, obchodů, firem, na úřady, do nemocnice, zařízení pro seniory a dalších míst potěšit a popřát lidem do nového roku. I přesto se občas najdou místa, která skupiny koledníků opomenou.

„Pokud se u nich náhodou tři králové nezastaví, tak dostáváme "stížnosti" jak to, že jsme je obešli. Je to však pro nás skutečně velké zadostiučinění. Bonusem navíc je finanční výtěžek, který se k našemu překvapení a radosti, každoročně zvyšuje. Díky tomu máme více prostředků, se kterými můžeme pomáhat lidem v našem regionu,“ dodala zástupkyně.

Na rozdíl od předchozích let bylo letošní koledování prodlouženo o celý týden. To se kladně projevilo i na celkovém výtěžku sbírky. V termínu od 1. 1. do 13. 1. 2019 se tak 108 dobrovolníkům z řad dětí, mládeže a dospělých z celého Podřipska do 70 kasiček podařilo vybrat celkem 225 738 Kč. Oproti minulému roku tak získali o celých 14 736 Kč více.

„Tříkrálová sbírka je velmi pěknou a zároveň užitečnou tradicí. Mám radost, že se do ní každým rokem zapojují desítky místních dobrovolníků i stovky přispěvatelů, kterým tímto děkuji za jejich nezištnou pomoc lidem v nouzi,“ řekl starosta František Padělek.

Dle organizátorů se do sbírky začínají stále více zapojovat lidé z jednotlivých obcí. Koledují místní děti s dospělými a jsou tak v domácím prostředí i mnohem lépe přijímáni. I počasí, oproti jiným rokům, koledníkům přálo. Roudnická charita tak hodnotí výsledek letošní sbírky jako nadmíru vydařený.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru